Stecilering med stencils

Stencilering på møbler

Udgivet den 04/06/15

Det er rigtigt hyggeligt, at stencilering på møbler er blevet in igen, efter mange år på hylden – men nu er de kommet frem fra gemmerne hos mig ihvertfald.

Man kan lave hjemmelavede stencils, og har man ikke tid så kan man købe nye – lige til at bruge og genbruge gang på gang.

_MG_9076

_MG_9077

Provence malet hylde
Provence malet hylde

_MG_9075

Her har jeg malet en egetræshylde, som oprindeligt var i mahony  look, i Annie sloans Provence og synes at den var blevet meget sød og retroagtigt. Men for at gøre det mere feminent har valgt jeg teste Annie Sloans Rose stencil på den.

Jeg sætter malertape på stencils, for at den ikke skal rende for mig. Man kan også bruge Fix Glue/klæber til stencils, som ikke er permanent lim. Det har jeg ikke lige taget mig sammen til at købe endnu, men kan se en idé i at købe, hvis man er vild med at pynte møbler med stencils.

Fidusen er så at man dupper meget lidt maling på stencil penslen, så malingen ikke render for en, mens man maler og det er gerne bedst, at man kun dupper en gang på et område.

Når motivet skal flyttes – og man skal fortsætte – så skal man tage stencil af, lige så stille og passe på, at man ikke tværer motiver ud.

Så sættes stencils på igen – (check lige bagsiden, at der ikke sidder rester, som vil genere det næste aftryk) og tør af, hvis der er rester, du ikke ønsker påført til det næste motiv.

Når du er færdig, så er motivet klar til at blive vokset og taget i brug.

Så snart du er færdig med at male efter stencils – eller bare holder malepause, så husk endelig at gøre dit stencil rent, lige så forsigtigt med varmt vand, og aftør med nænsom hånd, så du kan bevare stencils intakt til en anden god gang.

PS:  Det viste stencil er fra Annie Sloans og kan købes hos Pipi Antik, se her:  http://pipi-antik.dk/produkt-kategori/annie-sloan-produkter/stencils/

God fornøjelse!

Med venlig hilsen

PIPI ANTIK/SKJERN
Johanne Lund Eriksen

– See more at: http://pipi-antik.dk/blog/#sthash.9AQLpYzc.dpuf

1 kommentar til “Stecilering med stencils”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Shopping Cart